Beknelde chauffeur gered door gsm

De politie van de regio Utrecht en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben gisterochtend tweeënhalf uur gezocht naar een 38-jarige automobilist uit Lopik die van de weg was geraakt. Het ongeluk gebeurde rond half negen op de A27 richting Gorkum, op het knooppunt Lunetten in Utrecht. De auto was, waarschijnlijk door de gladheid, over de kop geslagen, door de vangrail heen gereden en achter een paar struiken tot stilstand gekomen. Daardoor was hij vanaf de weg niet te zien. De man was in zijn auto bekneld geraakt.

Met zijn gsm kon hij de politie bellen, maar hij wist niet precies uit te leggen waar hij was. Volgens een woordvoerder van het KLPD zette de politie ongeveer tien auto's en een helikopter in om de man te vinden. Na enige tijd werd ook een peilwagen ingezet, om het signaal van de gsm van de man te traceren. Het duurde enige tijd voordat deze wagen kon worden gebruikt, omdat daarvoor toestemming van de officier van justitie nodig is. De politie vond de man rond elf uur met behulp van sirenes. De automobilist, die steeds telefonisch contact hield met de politie, gaf aan wanneer hij een sirene in zijn buurt hoorde. Het kostte de brandweer een uur om hem uit zijn auto te bevrijden.

De man is zwaargewond en onderkoeld naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht. Zijn heup was uit de kom geraakt, hij had zwaar hoofdletsel en een open beenbreuk. Hij is buiten levensgevaar.