Beierse CSU beticht van fraude

De Duitse CSU, de kleine zusterpartij van de CDU uit Beieren, zou in de jaren negentig ten onrechte 6 miljoen mark subsidie van de Duitse staat getoucheerd hebben door middel van een ongeoorloofde boekhoudkundige truc. Dat meldt het weekblad Stern. De partij van Edmund Stoiber zou inkomsten uit de verkoop van abonnementen op het partijblad Bayernkurier ten onrechte als schenkingen hebben geboekt. Politieke partijen krijgen van de Duitse staat een subsidie ter hoogte van de giften die ze incasseren. De partij heeft de beschuldiging van de hand gewezen. Secretaris-generaal Thomas Goppel beriep zich daarbij op goedkeurende accountantsverklaringen. Bondsdag-president Wolfgang Thierse heeft een officieel onderzoek naar de kwestie aangekondigd. Eerder bracht een schandaal rond partijfinanciering bij de CDU Helmut Kohl ten val.