Ramsj

H.L.Wesseling: Oorlog lost nooit iets op. Paperback, Bert Bakker 1993, van ƒ52,75 voor ƒ19,90. Scheltema Amsterdam. Steven Sterk Utrecht

Bundel met opstellen die oorspronkelijk (eind jaren tachtig) zijn verschenen in bladen en tijdschriften als Hollands Maandblad, NRC Handelsblad en het Tijdschrift voor geschiedenis. Gevarieerde inhoud: vanaf de Tachtigjarige Oorlog en het kolonialisme in Afrika, tot aan de visie op Europa van de `Engelse gaulliste' Margaret Thatcher. Bij Steven Sterk en Scheltema liggen nog meer boeken van Wesseling in de ramsj: Onder historici, met artikelen over onder anderen Fruin, Huizinga en Jan Romein (van ƒ47,50 voor ƒ19,90), en Algemene zaken en Lopende zaken, twee boeken met columns uit NRC Handelsblad. Van ƒ31,95 voor ƒ12,50 per deel.

    • Henk Lagerwaard