Joop

Volgende week, dan is het zo ver. Dan komt-ie in de bioscoop: Minoes. Dat is de film over de kat Minoes, die een vrouw wordt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Mensen zijn natuurlijk belangrijk in de film, maar de katten spelen de hoofdrol. De katten op de daken, met wie Minoes praten kan, ook als ze mens is. Ze helpen Minoes en proberen haar over te halen weer kat te worden. Want een mens zijn, dat is maar niks voor een kat - `voor geen duizend kanaries' zou de witte Perzische kat Moortje, een tante van Minoes en kat van de burgemeester, dat willen.

Joop is een uitvreter. Hij is, staat er in het boek `een glanzende pikzwarte kater met een witten bef', een waggelende dikzak die woont in de eetzaal van hotel-restaurant Metropool. Als de gasten van het hotel zitten te eten loopt hij met een zielig gezicht langs de tafeltjes en krijgt allemaal lekkere hapjes. Hij durft niks. En toch hoort hij bij de bende van Jakkepoes. Want hij is een spion. In de eetzaal van het hotel gaat hij met een onschuldig gezicht in de buurt van een tafeltje zitten (niet te dicht bij, want dan is hij bang dat hij een pets kan krijgen) en luistert af, met een onschuldig gezicht. Zo verzamelt hij belangrijke informatie.

Volgende week: Mevrouw Pastoor