George Harrison overleden

Ex-Beatle George Harrison is gisteravond in Los Angeles op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker. Harrison stond bekend als de `stille Beatle'. Als lead-gitarist was zijn kleurrijke stijl bepalend voor de liedjes van The Beatles. Hij schreef ook liedjes (Something, While My Guitar Gently Weeps), maar dat talent werd door Lennon en McCartney niet erkend. Na het uiteenvallen van The Beatles in 1970 begon hij een productieve en succesvolle solo-carrière, met hits als My Sweet Lord en When We Was Fab.

In 1971 organiseerde hij een benefiet-concert voor Bangladesh, in de jaren zeventig produceerde hij films voor Monty Python. Harrison, een aanhanger van oosterse filosofieën, had een afkeer van de rumoerige popwereld. Wel speelde hij eind jaren tachtig met Bob Dylan, Jeff Lynne, Roy Orbinson en Tom Petty in de supergroep Traveling Wilburys.

Hij was al lang ziek, maar de laatste maanden musiceerde hij weer. Hij nam het met zoon Dhani geschreven liedje Horse To Water op. Harrison overleed met vrouw en zoon aan zijn bed. Zijn laatste woorden waren: `Love one another'. McCartney noemde hem vanmorgen `een geweldige man met een groot gevoel voor humor. Hij was mijn kleine broertje.'

necrologie: pagina 8