Berlusconi boos over linkse laster

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is woedend over de veroordeling een resolutie van het Europees parlement, waarin een nieuwe Italiaanse opsporingswet wordt veroordeeld. De nieuwe wet bemoeilijkt grensoverschrijdend justitieel onderzoek. Zo is het voor onderzoeksrechters vrijwel onmogelijk geworden om financiële informatie in te winnen in buurlanden. Critici in Italië hebben gesuggereerd dat Berlusconi de wet heeft doorgedrukt om onderzoek naar zijn eigen financiële praktijken te veroordelen. Volgens Berlusconi is de wet het gevolg van een lastercampagne van linkse Italiaanse politici, die Italië door het slijk halen. Maar die zeggen dat de resolutie, ingediend door een Oostenrijkse parlementariër, aantoont hoezeer de huidige Italiaanse regering binnen de EU geïsoleerd is geraakt.