Selectie Theater

A Little Night Music

Elegante musical van Stephen Sondheim in een verfijnde, maar niet steeds verstaanbare versie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, met Chris Lomme, Annet Nieuwenhuijzen en Jules Croiset als de beste spelers in de liefdescarroussel. 30 nov, 1 dec Arnhem Stadsschouwburg, 4, 6 dec Amstelveen Schouwburg.

Cirkels

Hans Dorrestijn als montere misantroop, opgevangen en aangevuld door Martin van Dijk. 1 dec Assen De Kolk, 6 dec Stadskanaal Geert Teis.

Vreemde Vreemdgangers

Ironisch cabaretcommentaar van Nilgün Yerli op Nederlandse omgangsvormen van tegenwoordig. 30 nov Bergen op Zoom De Maagd, 5 dec Rotterdam Zuidplein, 6 dec Emmen De Muzeval.

Sloophamer

Annie en Harrie van de Berini's moeten hun huis uit, maar verzetten zich in cabareteske scènes en stemmige liedjes. 30 nov Hendrik Ido Ambacht Cascade, 1 dec Bergen op Zoom De Maagd, 4 dec Venray Schouwburg.

Shirley Valentine

Trudy Labij speelt de solokomedie van Willy Russell vinniger dan haar voorgangsters; voor haar spreekt het vanzelf dat ze uit haar slaafse huwelijk zal breken. 1 december Enschede Twentse Schouwburg, 4 december Groningen Stadsschouwburg, 6 dec Venray Schouwburg.

Teer

Variété op dun ijs, in absurdistische scènetjes door het duo Droog Brood (Bas Hoeflaak en Peter van de Witte). 30 nov Oosterhout De Bussel, 1 dec Krabbendijke De Meiboom.

Kaaljakkers

Tragikomische jubileumvoorstelling van Het Volk waarin drie vagebonden strijden tegen de sloop van hun pand, en tegen het mannelijk overmogen. 30 nov Etten-Leur Theater de Nobelaer, 1 dec Den Helder Schouwburg De Kampanje, 4 dec Hoogezand-Sappemeer `t Kielzog, 6 dec Helmond `t Speelhuis.

En verder

Foxtrot Tintelend vernieuwde versie van de jaren-dertig musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, met Paul de Leeuw, Carice van Houten, Jenny Arean, Sanne Wallis de Vries en vele anderen. Geëngageerd en grappig tegelijk. T/m 28 dec Rotterdam Oude Luxor; Rex Oedipus naar het heden vertaald, in een compacte musical-bewerking van Ad en Koen van Dijk, met Ryan van den Akker of Maaike Widdershoven, Rob Pelzer en Wim van den Driessche. 30 nov Capelle aan de IJssel Isala; 1, 2 dec Leiden Schouwburg; 4 dec Bergen op Zoom De Maagd; 6 dec Arnhem Schouwburg, I Fossili De heren van Don Quishocking kijken met ironisch getinte weemoed terug op hun verleden als geciseleerd cabaret-ensemble. 6 dec Veenendaal De Lampegiet.