New York

Nine Eleven

The New-York Historical Society doet zijn naam eer aan met een tentoonstelling die geen bezoeker aan de stad mag overslaan: New York Sept.11. Te zien zijn in meerdere opzichten adembenemende foto's genomen tijdens en na de ramp door leden van de Magnum Agency, die net in New York waren die dag. Bovendien is er een aangrijpende 25 minuten durende videofilm, het toevallige werk van een cameraman die in Trinity Church aan het werk was, van gebeurtenissen vanaf het inslaan van het tweede vliegtuig. 2 West 77th Street, bij Central Park West. T/m 25 febr. Inl 00-12128733400.

September Eleven Foto Project

Een informelere tentoonstelling van meer dan duizend foto's voornamelijk genomen door amateurs vergezeld van korte beschrijvingen van de omstandigheden waaronder de foto's op 11 september of erna genomen zijn zijn samengepakt in een kleine ruimte in SoHo, op 26 Wooster Street tussen Grand en Canal Street. Er komen nog steeds foto's bij, via de website www.Sep11Photo.org. Open di t/m zo 11u-18u. T/m 31 dec.

Troost

Vele kleine ondernemingen hebben moeten sluiten, maar tenminste een is er geopend, een ijsfabriek nog wel. The Brooklyn Ice Cream Factory is gevestigd in een kazerne voor brandweerboten uit 1920, vlak onder de Brooklyn Bridge, met uitzicht op de beschadigde skyline. De eigenaar, Mark Thompson, heeft zich voorgenomen om de beste ijsjes te maken, met de puurste ingredienten. Fulton Ferry Landing, tussen Bargemusic en de River Cafe. Da beh ma 13u tot 22u.

En verder

Alberto Giacometti-overzicht t/m 8 jan in het Museum of Modern Art 00-1212709400; tekeningen en prenten van Pieter Breugel de Oude en Treasury of the World: Jeweled Arts of India in The age of the Mughals t/m resp 2 dec en 13 jan in het Metropolitan Museum 00-12125357710; Mamma Mia, de op ABBA geïnspireerde Musical in het Winter Garden Theatre, Broadway bij 50th Street 00-12122396200.