NAC naar derde plaats

NAC is na een 3-1 zege bij NEC naar de derde plaats in de eredivisie gestegen. De Bredase ploeg behaalde gisteravond in Nijmegen de vijfde opeenvolgende competitiezege. NEC leed het derde verlies op rij en staat onder de degradatiestreep.

In stadion De Goffert kon NAC het betere veldspel in de eerste helft niet in treffers omzetten. Vlak na rust opende Sergio de score voor de bezoekende ploeg. Twee minuten later kwam NEC verrassend op gelijke hoogte door Latuheru. Salmon en Sergio hielpen NAC aan de verdiende zege.

Roda JC won de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met 1-0. Een kwartier voor tijd scoorde de Griek Anastasiou voor de ploeg uit Kerkrade. Fortuna blijft laatste met zes punten achterstand op FC Groningen, dat voorlaatste staat. Roda heeft nu zeven punten meer dan Fortuna.

Sparta behaalde in Rotterdam na een 2-0 achterstand een 3-2 zege op Willem II. De jonge Koevermans maakte alle doelpunten voor de ploeg van trainer Rijkaard.