Meisje vermoord, familie gearresteerd

De politie heeft gisteren drie mannen uit Almere aangehouden op verdenking van moord op een 8-jarig meisje. De drie mannen (32, 33 en 38 jaar) zijn familie van het meisje, maar geen gezinsleden. De politie wilde vanmorgen niet zeggen hoe de familierelatie precies is.

Het lichaam van de achtjarige Najwa Anfield werd gisteren halverwege de middag door voorbijgangers gevonden in het bos bij de Rassenbeekweg in Zeewolde. Ze was 's morgens om kwart voor elf in Almere-Haven de deur uitgegaan om voor haar moeder bij de supermarkt boodschappen te doen. De woordvoerster van de politie van Almere zei vanochtend dat de melding van de vondst van het lijkje binnenkwam op het moment dat de moeder van het meisje aangifte deed van vermissing. Familieleden waren tegelijkertijd in het centrum van Almere-Haven foto's van het vermiste meisje aan het ophangen. Daarin stond dat ze een zwart jasje droeg, een paarsblauwe spijkerbroek en zwarte laarsjes.

De politie kreeg al snel het vermoeden dat de moord op Najwa Ansfield te maken had met `familiaire omstandigheden'. De woordvoerster kan niet zeggen waarom. Een paar uur later werden op de Marktgracht in Almere-Haven de drie mannen aangehouden. Ze zitten vast op het politiebureau van Almere.

De politie heeft twaalf rechercheurs op het onderzoek gezet. Volgens de woordvoerder worden voor het weekend geen nieuwe mededelingen verwacht. Morgen beslist de rechter-commissaris of de drie verdachten nog langer in verzekerde bewaring mogen worden gehouden.