VVCS naar rechter voor uitkering televisiegelden

De vereniging voor contractspelers (VVCS) en de Centrale Spelersraad gaan de eis tot uitbetaling van een deel van de tv-gelden aan profvoetballers kracht bijzetten met een dagvaarding aan het adres van de voetbalbond KNVB en de clubs. De vakbond wil desnoods via de rechter afdwingen dat de voetbalbond vijf procent van de tv-opbrengsten uitkeert aan de spelers. De gelden worden nu verdeeld onder de clubs. In het verleden ontving de VVCS 1/37ste deel van de opbrengst. Twee jaar geleden werd die betaling stopgezet. Het geld wordt onder meer aangewend ter ondersteuning van voetballers die bijvoorbeeld door een blessure buiten de boot vallen. ,,We nemen deze stap omdat we eerst hebben geprobeerd via onderhandelingen tot een akkoord te komen'', verklaarde VVCS-voorzitter Van Seggelen vanmorgen. De zaak dient voor het eerst op 9 januari voor de rechtbank van Amsterdam.