Voorzitter Vos weg bij Milieudefensie

Enkele maanden na zijn benoeming tot voorzitter van Vereniging Milieudefensie heeft Bas Vos zijn functie neergelegd. Vos maakte zijn aftreden onverwachts bekend op een algemene ledenvergadering in Amsterdam.

Het bestuur heeft de afgelopen dagen nog geprobeerd hem voor Milieudefensie te behouden, maar Vos heeft nu definitief besloten te stoppen.

Milieudefensie zegt dat een combinatie van Vos' eigen drukke agenda en de zware last van het vernieuwingsproces binnen Milieufensie een te grote druk op zijn gezondheid legt. Met name een kleine groep critici legde hem volgens Milieudefensie het vuur na aan de schenen. Vos was al enige jaren lid van het bestuur van Milieudefensie. Hij onderhandelde namens Milieudefensie intensief met de Stichting Natuur en Milieu over een fusie, die er uiteindelijk niet kwam.

Bas Vos (62) werd bekend als saneerder van bedrijven als Hema, levensmiddelengroothandel Unigro en van sportkoepel NOC*NSF. De functie van Vos wordt tijdelijk waargenomen door bestuurslid Chris Smitskamp.