Suske & Wiske vs. Pietje Bell

Het ziet ernaar uit dat over een jaar twee speelfilms naar klassieke Nederlandstalige jeugdhelden elkaar in de bioscoop gaan beconcurreren. Volgens de releaselijst van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC) worden op 5 december 2002 zowel Maria Peters' Pietje Bell als Dominique DeRuddere's Suske & Wiske: De duistere diamant in de bioscoop uitgebracht.

Peters, die twee jaar geleden veel succes had met haar bewerking van Chr. van Abkoude's klassieker Kruimeltje wil dit evenaren met een grootscheepse verfilming van de boeken van dezelfde auteur over een andere Rotterdamse kwajongen.

Hoofdrollen in de eerste live-action-film naar een stripboek van Willy VanderSteen zullen worden vervuld door Dirk Roofthooft als Lambik en Stany Crets als Jerom. De scenariobewerking is van de hand van Ilse Somers en Rudy van den Bossche, die onlangs Olivetti 82 regisseerde. Producent is Antonino Lombardo. DeRuddere maakte eerder films als Crazy Love en het voor een Oscar genomineerde Iedereen beroemd.