Scenario's nieuwe telefilms geselecteerd

In afwachting van het contingent dit jaar opgenomen nieuwe telefilms heeft het CoBO-fonds onlangs bekend gemaakt welke twaalf plannen uit ruim tweehonderd ingediende ideeën geselecteerd zijn om in 2002 in productie genomen te worden. Van het dozijn zullen er in een later stadium, op basis van een scenario-opzet, zes overblijven.

Opvallend is de verdeling van de geselecteerde projecten over producenten en omroepen. IDTV Film mag drie telefilmplannen nader uitwerken, en de producenten Lemming Film, Pieter van Huystee en Waterland elk twee. Projecten van Metropolis Media, Egmond Film en All Yours werden elk een keer geselecteerd.

Van de betrokken omroepen mogen IKON, Humanistische Omroep en VARA elk twee keer verder en AVRO, KRO, NCRV, BNN, VPRO en NPS een keer.

De titel die het meest nieuwsgierig maakt is Het wonder van Maxima van Paul Ruven (Van Huystee/Humanistische Omroep). Voorts werden projecten geselecteerd van scenarioschrijvers René Appel (Zinloos geweld), Alma Popeyus en Hein Schütz (Miskloon), Ineke Houtman en Frank Ketelaar (Stille nacht), Hugo Heinen en Joke Meillo (Amal), Dick van den Heuvel (Sloophamer), Anton Smit en Robert Jan Overeem (Lokaal 13), Kees Vlaanderen (Drijfzand), Helena van der Meulen (De overtocht), Robert Alberdingk Thijm (Dentz), Marco van Geffen (Schnitzelparadijs) en Jan Veldman (Voer).