Kuffour krijgt auto

De Ghanese voetballer Sammy Kuffour heeft als beloning voor zijn winnende doelpunt in de wereldbekerfinale in Tokio gisteren een auto van Japanse makelij gekregen. Een paar uur na de 1-0 zege op het Argentijnse Boca Juniors beloofde de matchwinnaar van Bayern München het geschenk van de wedstrijdsponsor door te geven aan zijn moeder in Afrika. Kuffour droeg het doelpunt aan zijn pasgeboren zoontje op.

De rechtsback van Bayern scoorde in het begin van de tweede verlenging na een scrimmage voor het doel van Boca. In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord. Bayern profiteerde van een numeriek overwicht. Vlak voor het einde van de eerste helft van de reguliere speeltijd werd de Argentijn Delgado wegens een Schwalbe uit het veld gestuurd. Hij kreeg voor deze overtreding zijn tweede gele kaart.

Kuffour hielp Bayern aan de tweede wereldbekerzege in de clubhistorie. In 1976 won de Beierse club onder leiding van de huidige voorzitter Franz Beckenbauer. Bayern won vorig seizen voor de vierde keer de Europa Cup voor landskampioenen.

Voor de winnende trainer Ottmar Hitzfeld was het de tweede wereldbekerzege. In 1997 won hij de gouden bokaal als coach van Borussia Dortmund. Hitzfeld kwam op de dag van de wedstrijd in opspraak door een bericht in de Duitse sensatiekrant Bild. Het blad maakte melding van een buitenechtelijke affaire van de trainer met een Braziliaans fotomodel.