Essent stopt bouw energiecentrale

Energiebedrijf Essent stopt voorlopig met de bouw van de waterkrachtcentrale bij Borgharen omdat de vrijstelling van ecotax op waterstroom binnenkort verdwijnt. De nieuwe installatie zou per jaar 30 megawattuur elektriciteit produceren, genoeg om tienduizend huishoudens van stroom te voorzien. Minister Jorritsma van Economische Zaken heeft medio september besloten de stimulering van waterkracht per 1 januari 2002 te stoppen, omdat het belastingvoordeel ook in handen valt van grote buitenlandse waterkrachtcentrales die al lang rendabel zijn.

Gerectificeerd

Essent

In het artikel onder de kop Essent stopt bouw energiecentrale (in de krant van woensdag 28 november, pagina 21) wordt gemeld dat energiebedrijf Essent met de bouw van een waterkrachtcentrale stopt die per jaar 30 megawattuur elektriciteit moet produceren. Dat moet 30 gigawattuur zijn.