Duitse pers vindt Fassbinder-stuk Mulisch `houterig'

De voorstelling Das Theater, der Brief und die Wahrheit naar het Boekenweekgeschenk van Harry Mulisch is in Duitsland zeer gemengd ontvangen. De première van het stuk over de affaire-Fassbinder was afgelopen zondag in het Schauspielhaus Frankfurt. De Frankfurter Allgemeine Zeitung, de toonaangevende krant van Duitsland, kritiseerde de uitvoering als `houterig' en vond de tekst van Mulisch `smalletjes'. De Frankfurter Rundschau vond de zelfontvoering van acteur Jules Croiset, uitgangspunt van Mulisch' tekst, `overspannen'. Het oordeel luidt dat de tekst niet tot leven komt en de voorstelling een `treurhuis' is. Het meest positief oordeelt de Frankfurter Neue Presse, die de tekst van Mulisch `rijk' vindt en de voorstelling een `meesterlijk spel tegen het vergeten van de historie'.