Bent u een Arabier?

De openbare aanklager van de Amerikaanse staat Michigan is driftig op zoek naar mensen die iets te maken hebben met de aanslagen van 11 september. De staat heeft daarom besloten alle mensen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit het Midden-Oosten te interviewen, en nodigt hen per brief uit.

,,Uw naam kwam onder onze aandacht omdat u in Michigan kwam met een visum van een land waar er groepen zijn die internationaal terrorisme ondersteunen, bepleiten of financieren'', aldus de brief die deze week aan ruim 700 jonge Arabieren werd verstuurd. Volgens de openbare aanklager van Michigan, Jeffrey Collins, is deze manier van onderzoek het minst opdringerig. Advocaten en mensenrechtenactivisten klagen dat de aanklager mensen op basis van hun uiterlijk, afkomst en religie uitkiest. De brief meldt wel dat ,,we geen reden hebben dat u, op enige manier, samenwerkt met terroristen.''

tekst brieffreep.com/