Zelfmoordaanslag door Hamas

Enkele uren voor de aankomst van twee Amerikaanse bemiddelaars in Jeruzalem, heeft een Palestijn zich vandaag opgeblazen bij een Israëlische controlepost in de Gazastrook. Daarbij werden twee Israëlische politiemannen licht gewond. De moslim-fundamentalistische beweging Hamas heeft de verantwoordelijkheid voor de zelfmoordaanslag voor zich opgeëist. De organisatie had wraak aangekondigd voor de liquidatie van een van zijn leiders door Israël, afgelopen vrijdag. Elders in de Gazastrook werden vannacht vijf leden van een Palestijns gezin gewond toen Israëlische tanks het vuur openden na een Palestijnse mortieraanval op het joodse nederzettingenblok Gush Katif. De Amerikaanse bemiddelaars, onderminister van Buitenlandse Zaken William Burns en de nieuwe speciale afgezant ex-generaal Anthony Zinni, gaan proberen een staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnen af te dwingen.