Verlies United door blunders Barthez

Met twee blunders heeft de Franse doelman Barthez zich in negatieve zin onderscheiden bij Manchester United. Hij was binnen vijf minuten verantwoordelijk voor twee tegendoelpunten van zijn landgenoot Henry voor Arsenal. The Gunners wonnen het thuisduel met 3-1.

De positie van Barthez staat ter discussie bij United. De kale keeper wisselt knappe reflexen met grote blunders af. Hij ging tegen Arsenal in de slotfase twee keer opzichtig in de fout. Eerst schoot hij de bal in de voeten van Henry. Later liet hij de bal los, toen Henry hem wilde passeren.

In de Bundesliga heeft Bayer Leverkusen vier punten voorsprong op Bayern München. De koploper versloeg op eigen veld Hamburger SV met 4-1. Neuville was de gevierde man met drie treffers. Titelhouder Bayern speelde in eigen stadion met 0-0 gelijk tegen FC Nürnberg.

Morgenochtend speelt Bayern in Tokio als winnaar van de Champions League tegen het Argentijnse Boca Juniors, winnaar van de Copa de Libertadores. Bayern wordt geplaagd door geblesseerden, van wie Effenberg met een spierkwestuur als laatste afviel. Trainer Hitzfeld reisde met veertien spelers naar Tokio.

Bayer Leverkusen is onder leiding van trainer Toppmöller bezig aan een sterk seizoen. Hij heeft de productiefste ploeg (37 doelpunten in veertien duels) die als enige nog ongeslagen is. Het elftal bestaat, in tegenstelling tot het vreemdelingenlegioen van Bayern, uit jonge Duitse internationals.

In Spanje leed Barcelona zijn eerste thuisnederlaag. In Nou Camp verloor de thuisploeg met 2-1 van Athletic de Bilbao. Real Madrid won bij Rayo Vallecano met 3-0. De achterstand van de titelhouder op de koplopers bedraagt nog slechts vier punten. Deportivo, Alaves en Valencia leden een nederlaag.