Textielmuseum wil uitbreiden

Het Nederlands Textielmuseum in Tilburg wil uitbreiden. Er komt een bedrijfsverzamelgebouw bij en een Europese werkplaats voor textiele kunstenaars. Het gebouw krijgt een nieuwe indeling en er komt een nieuw, glazen entreegebouw van enkele verdiepingen.

Voor de plannen is een investering van 27 miljoen gulden nodig. Het museum hoopt dat bedrag bij elkaar te krijgen via subsidies en sponsors. Als alle plannen zijn gerealiseerd, neemt het museum het totale vroegere complex van wollenstoffenfabriek Mommers in beslag. Sommige onderdelen daarvan hebben nu nog een andere bestemming.

De museumdirectie hoopt dat het jaarlijks aantal bezoekers dankzij de veranderingen de komende jaren zal groeien van de huidige 60.000 tot 80.000, en het aantal personeelsleden van 100 uit te breiden naar 160.