Meerderheid D66 niet herkiesbaar

Het grootste deel van de Tweede-Kamerfractie van D66 is niet herkiesbaar bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Acht van de veertien Kamerleden hebben zich niet aangemeld voor een plaats op de kandidatenlijst. De Kamerleden die niet terugkeren zijn Ter Veer, Van Walsum, Van Vliet, Schimmel, Augusteijn, Scheltema, Van 't Riet en Hoekema.

Vorige week zaterdag wees het congres van de Democraten fractievoorzitter Thom de Graaf aan als lijsttrekker bij de komende verkiezingen. Begin janauri zal bekendgemaakt worden wie zich verder nog voor de Tweede Kamer hebben aangemeld. Een stemadviescommissie zal dan ook een voorkeurslijst presenteren. Alle leden van D66 kunnen vervolgens schriftelijk hun stem uitbrengen. Op basis van de uitslag van die stemming zal de lijstvolgorde worden vastgesteld.