KPN-baas bedong ook gouden handdruk

KPN-topman A. Scheepbouwer heeft bij zijn aantreden een zogeheten gouden handdruk bedongen, die wordt uitgekeerd als hij gedwongen moet vertrekken. Daarnaast heeft Scheepbouwer een reeks optiepakketten in het vooruitzicht gesteld gekregen waarvan het pakket dat vorige week tot veel commotie leidde de eerste tranche is.

Dit zegt T. Risseeuw, voorzitter van KPN's raad van commissarissen. Volgens Risseeuw gaat het om een ,,gebruikelijke regeling''. Vorige week werd bekend dat Scheepbouwer 1,6 miljoen opties op aandelen KPN krijgt. Tegen de huidige koers zouden die een winst van 3,2 miljoen euro opleveren. Kort daarvoor had Scheepbouwer een akkoord bereikt met de bonden over salarisbevriezing voor het personeel en het (deels gedwongen) ontslag van 4.800 werknemers. Volgens Risseeuw zullen er na dit pakket meer opties volgen. Deze worden gekoppeld aan de winst van KPN.

Directeur P. de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters wil op de aandeelhoudersvergadering van 6 december vragen stellen over de handdruk en de additionele opties, zei hij vanmorgen. Hij wil voorstellen toekomstige optieregelingen te beperken.

gesprek risseeuw pagina 11

    • Stéphane Alonso