Frans Axa schrapt polissen

De Franse verzekeraar Axa is niet langer bereid om zonder overheidssteun risico te dragen voor schadedekking van terreuraanslagen. De verzekeraar heeft daarom in Frankrijk alle polissen met een hoog risico opgezegd. Dat zegt een woordvoerder van Axa in de The Wall Street Journal van vandaag.

Vorige maand heeft Axa al de verzekering voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar geannuleerd, wegens het risico op terroristische aanslagen.

Andere Franse verzekeraars zullen waarschijnlijk het voorbeeld van Axa volgen. De meeste verzekeringspolissen lopen aan het eind van dit jaar af. Dat betekent dat veel Franse bedrijven, grote gebouwen en supermarkten mogelijk vanaf januari geen toereikende verzekering meer hebben. De kwestie is in Frankrijk prangender dan in andere Europese landen doordat Franse verzekeraars wettelijk verplicht zijn terreurrisico's te verzekeren.