Derde plaats Vitesse na zege op Roda JC

Vitesse is na een 2-0 overwinning op Roda JC naar de derde plaats gestegen in de eredivisie. De Arnhemse ploeg bleek zaterdagavond in stadion Gelredome opnieuw een taaie tegenstander. Roda kon het veldoverwicht niet in doelpunten omzetten.

Voor Vitesse opende Van der Schaaf de score in de eerste helft. Sikora maakte na de pauze op fraaie wijze het tweede doelpunt. Doelman Van Fessem heeft in veertien competitieduels pas zeven doelpunten geïncasseerd. Daartegenover staan slechts vijftien treffers door veldspelers van Vitesse.

NAC heeft de stijgende lijn doorgetrokken in de eredivisie. Tegen FC Groningen won de Bredase ploeg voor eigen publiek met 5-0. NAC steeg naar de vijfde plaats. De ene treffer was nog mooier dan de andere. Vooral het vierde doelpunt, van de Amerikaan Stewart, was bijzonder fraai. FC Groningen heeft in zeven uitwedstrijden nog geen punt behaald. In eigen stadion won de ploeg van trainer Lodeweges al vier keer in zeven duels.

Fortuna Sittard behoort net als vorig seizoen tot de degradatiekandidaten. In de afgelopen voetbaljaargang voorkwam de Limburgse ploeg degradatie door de nacompetitie te winnen. Tegen RKC leed Fortuna zaterdagavond een kansloze 4-1 thuisnederlaag. De Waalwijkse ploeg is dit seizoen wederom een stabiele middenmoter.

FC Twente verzuimde zaterdagavond tegen Heerenveen de zege te grijpen. In Enschede miste de thuisploeg een handvol grote scoringskansen. Vooral aanvaller De Gier kregen een paar aardige mogelijkheden. Heerenveen stelde hier weinig tegenover. De Friese ploeg zakte naar de vierde plaats op de ranglijst. FC Twente staat dichtbij de degradatiestreep.

FC Utrecht handhaaft zich na een 3-0 zege bij NEC in de subtop van de eredivisie. In Nijmegen kwam de thuisploeg gisteren stootkracht te kort. Voor FC Utrecht scoorden De Jong, Tanghe en Van den Bergh.

De Graafschap behaalde zaterdagavond op De Vijverberg een 3-0 zege op Sparta. Meerdink, Van Vossen en Valejev waren de doelpuntenmakers in Doetinchem.