Arrestaties moordzaak

In Dordrecht zijn vijf verdachten aangehouden die volgens een politiewoordvoerder ,,zeker betrokken zijn'' bij de moord op drie inwoners van die stad vrijdagnacht. Een 39-jarige vrouw, haar 16-jarige dochter en een evenoude vriend van het meisje werden vlak voor middernacht doodgeschoten in hun woning. De vijf arrestanten zijn een 26-jarige vrouw uit Schiedam en vier mannen variërend in leeftijd van 21 tot 27 jaar. De vijf zijn afkomstig uit Schiedam, Rotterdam en Barendrecht.

Twee anderen die in de woning waren, de 11-jarige dochter van de vrouw en een 35-jarige vriend van de familie, konden vluchten en bleven ongedeerd. De moordpartij was op de tweede verdieping in een flatgebouw aan de Giessenstraat in de wijk de Staart in Dordrecht.

De daders konden het flatgebouw gemakkelijk binnenkomen, omdat het slot van de toegangsdeur al een tijd kapot was. Eenmaal in de woning openden zij het vuur op de vijf aanwezigen. De daders zijn daarna waarschijnlijk per auto gevlucht. De drie slachtoffers overleden in de woning.

Over het motief van de drievoudige moord is nog niets bekend. De politie wil in het belang van het lopende onderzoek hierover niets zeggen.

Een recherchebijstandsteam van dertig man werkt aan de zaak. Zij zijn vrijdagnacht en zaterdagochtend bezig geweest met sporenonderzoek. Een onderzoek in de buurt is inmiddels afgerond.