Weg dicht om vervoer van euro's

Om het transport van euro's en guldens omstreeks de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen, worden de afrit Lelystad-Zuid en een baan van de A-6 in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Voor het bedrijventerrein Larserpoort, van waaruit de euro's gedistribueerd worden, geldt een pasjesregeling.

Dat heeft de gemeente Lelystad gisteren bekendgemaakt.

In de nacht van 26 op 27 december gaat het vervoer van de euro's naar de winkeliers van start. Gedurende tien dagen rijden geldwagens af en aan met euro's en guldens. 's Nachts gaan de euro's op weg naar de winkeliers, 's avonds vanaf acht uur worden de guldens aangevoerd. De A-6 loopt van Naarden via Lelystad naar Emmeloord. De euro kan vanaf middernacht op oudejaarsavond als betaalmiddel worden gebruikt. De gulden is tot eind januari een geldig betaalmiddel.

Eerder besloot de politie van Amsterdam/Amstelland straks 200 extra agenten in te zetten voor een veilige omzetting naar de euro.