Van de Bos vrijuit

Máxima, volgens het justitiedossier ,,mevrouw Van de Bos'' geheten, is onschuldig aan een auto-ongeluk waarbij ze uit een uitrit van het koninklijk paleis kwam gereden en op een andere auto botste. De bestuurder ervan brak zijn been.

Volgens justitie is de uitrit van het paleis eigenlijk geen uitrit, maar een gewone weg in het bezit van Staatsbosbeheer. De openbare weg die ze zomaar op reed was daarentegen wel een soort uitrit, want alleen voor bestemmingsverkeer. Gasten op dat soort wegen moeten voortaan uitkijken, want er kan altijd een Jaguar of Rolls-Royce met voorrang uit een villagarage schieten. Auto's die uit een parkeerplaats in een bos van Staatsbosbeheer komen krijgen altijd voorrang. De veilige rijder stopt dus voortaan bij elke uitrit en inspecteert eerst het kadaster alvorens zijn weg te vervolgen. Máxima had het intuïtief al goed gedaan. De koninklijke weg.

    • Maarten Huygen