Swiss Re: claims aanslagen kosten 70 pct winst 2000

Swiss Re, de grootste herverzekeraar ter wereld na Münchner Rück, moet mogelijk het equivalent van 70 procent van zijn winst over 2000 uitkeren voor claims die te maken hebben met de terreuraanslagen in de Verenigde Staten op 11 september. Dat zei topman Peter Forstmoser vandaag tijdens een conferentie in Peking. ,,De aandeelhouders zijn er niet blij mee'', zei Forstmoster, zonder te specificeren of het gaat om het nettoresultaat of de winst vóór belasting. Swiss Re, de belangrijkste herverzekeraar van het World Trade Center in New York dat door de aanslagen verwoest werd, behaalde vorig jaar een winst vóór belasting van 3,66 miljard Zwitserse franc (5,5 miljard gulden) en een nettowinst van 2,97 miljard franc. Verzekeraars verwachten gezamelijk claims voor circa 40 miljard dollar door de ramp.