Potterhoekje

Pottergekte door film

DE POTTERGEKTE IS begonnen. Dat komt door de Potterfilm. In Zeist is afgelopen woensdag een speciale voor-voorstelling van de Harry Potter-film gehouden, waar ook de mensen die de Nederlandse stemmen voor de Potterfilm gedaan hebben bij waren. En kinderen in tovenaarskleding, zoals op de foto te zien is. Onze speciale Potterhoekje-verslaggeefster Famke Houthoff was er bij, en we krijgen volgende week exclusieve interviews van de Nederlandse Potter-stemmen. Gisteravond ging de Potterfilm in Nederland echt in première.

Neem geen uil in huis

NEEM GEEN UIL als huisdier. Die waarschuwing laat de Nederlandse Dierenbescherming horen. De vereniging is bang dat kinderen, aangestoken door de gekte door de Potterfilm, een uil als huisdier willen. In de Potterfilm speelt Hedwig de sneeuwuil een belangrijke rol - als Harry's postuil. ,,De sneeuwuil is een beschermde diersoort en volkomen ongeschikt als huisdier'', laat de Dierenbescherming weten aan Harry Potterfans die misschien gaan zeuren dat ze een uil in de schoen willen. Uilen zijn nachtdieren en jagen in grote gebieden. Je kunt ze niet in een kooi houden. Ze worden heel oud en verspreiden een sterke `onaangename geur', aldus de Dierenbescherming. Bovendien is het bezit van en handel in wilde sneeuwuilen verboden en strafbaar.