Harry Potter-film `spannend'

De Harry Potter-film was gisteren voor het eerst voor het gewone publiek te zien. Veel van de eerste bezoekers van de voorstelling van zes uur in een bioscoop aan het Buitenhof in Den Haag hadden de boeken niet gelezen. Ze hebben wel al tien dagen geleden kaartjes besteld en zijn nu de gelukkigen die de film op de eerste gewone draaidag kunnen zien. De film is de komende dagen uitverkocht.

Riccardo Baldoni (53) en Hans Schnepper (48) zijn `gewone' filmfreaks en willen uit nieuwsgierigheid deze film niet missen. Tara van Manen (7, links op de foto) kent het eerste Potterboek wel en hoopt vooral Pluisje, de hond met de drie koppen, te zien. Ze heeft Sofie de Ruiter (8, rechts) – die de boeken niet heeft gelezen – het hele verhaal van Harry Potter en de Steen der Wijzen in geuren en kleuren naverteld. Sofie verwacht een ,,spannende avond''.

Alle leden van de familie Weiand hebben de boeken gelezen en praten er graag samen over. De film is voor hen echt een familie-uitje en vader Thomas hoopt dat de film ,,de fantasie niet zal verstoren''. Met rode wangen van opwinding komen de bezoekers de zaal ruim drie uur later weer uit. Het commentaar is overwegend positief, hoewel Laura Weiand het boek ,,veel beter'' vond. Tara van Manen hoopt vooral geen nachtmerries te krijgen, want ,,het was wel spannend'' en vriendinnetje Sofie denkt dat ze nu alsnog de boeken maar gaat lezen. (Foto Merlin Daleman)