Australië wil niet in Uruguay spelen wegens agressie

Australië heeft de wereldvoetbalbond FIFA gevraagd het tweede duel met Uruguay om het laatste ticket voor het wereldkampioenschap van komend jaar te verplaatsen naar neutraal terrein als de autoriteiten de veiligheid van het team niet kunnen garanderen. De Australiërs willen dan in Argentinië spelen. Bij aankomst gisteren van de Australische selectie stond een groep van zo'n dertig Uruguayaanse voetbalfans de ploeg op de luchthaven op te wachten. De spelers en begeleiders kregen grove beledigingen naar het hoofd en werden bespuugd. ,,We begrijpen en respecteren de passie van de Uruguayanen, maar dergelijk gedrag tolereren we niet'', aldus voorzitter Ian Knop van de Australische voetbalbond. De autoriteiten in Uruguay verwerpen het verzoek tot verplaatsing van het duel. ,,Ze willen ons het thuisvoordeel ontnemen. Zo'n reactie is overdreven. Dit is een vredevol land'', zei de voorzitter van de Uruguayaanse bond. Australië verdedigt zondag tegen Uruguay een 1-0 voorsprong.