Willem Melchior

Debuteerde in 1993 met De roeping van het vlees, bracht vorig jaar De onhuwbaren uit:

,,Bij mij thuis is een hele boekenplank gevuld met werk van Reve. Ik heb van geen enkele auteur meer boeken dan van hem. Ik voel me in het bijzonder aangetrokken tot de werken uit de periode 1963-1973. Deze werken zijn allemaal steengoed en prachtig. Voor mijn gevoel zoekt Reve in deze periode naar de juiste vorm, dat doet hij met gedrevenheid. In zijn latere werken past hij de gevonden vorm toe, maar doet dat naar mijn gevoel met minder gedrevenheid. Ik ben beïnvloed door Reve, voordat ik publiceerde schreef ik reviaans. Zijn stijl is heel dwingend, ik nam hem over. Toen ging ik twee jaar op reis, nam afstand van Nederland en dus van Reve en dat heeft me van hem verlost. Pas daarna kon ik mijn eigen stem vinden.''