Selectie Theater

Cirkels

Hans Dorrestijn als montere misantroop, opgevangen en aangevuld door Martin van Dijk. 23 nov Berlicum Den Durpsherd.

Vreemde Vreemdgangers

Ironisch cabaretcommentaar van Nilgün Yerli op Nederlandse omgangsvormen van tegenwoordig. 23 november Zevenaar Bommersheuf, 29 nov Barendrecht Het Kruispunt.

Sloophamer

Annie en Harrie van de Berini's moeten hun huis uit, maar verzetten zich in cabareteske scènes en stemmige liedjes. 23 nov Den Haag Diligentia, 29 nov Naaldwijk De Naald.

Shirley Valentine

Trudy Labij speelt de solokomedie van Willy Russell vinniger dan haar voorgangsters; voor haar spreekt het vanzelf dat ze uit haar slaafse huwelijk zal breken. 23 nov Spijkenisse De Naald, 24 nov Kampen Stadsgehoorzaal, 28 nov Zutphen De Hanzehof, 29 nov Lochem Schouwburg.

Teer

Variété op dun ijs, in absurdistische scènetjes door het duo Droog Brood (Bas Hoeflaak en Peter van de Witte). 23 nov Hoogwoud Jongerencentrum, 24 nov Medemblik Bontheater, 27 nov IJsselstein Fulcotheater, 29 nov Heerlen Schouwburg.

Kaaljakkers

Tragikomische jubileumvoorstelling van Het Volk waarin drie vagebonden strijden tegen de sloop van hun pand, en tegen het mannelijk overmogen. 23 nov Groot Schermer, 24 nov Brielle Theater De Goote, 28 nov Velp, Kunsthuis 13, 29 nov Delfzijl Cultureel Centrum De Molenberg.

En verder

Foxtrot Tintelend vernieuwde versie van de jaren-dertig- musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, met Paul de Leeuw, Carice van Houten, Jenny Arean, Sanne Wallis de Vries en vele anderen. Geëngageerd en grappig tegelijk. T/m 28 dec Rotterdam Oude Luxor; Rex Oedipus naar het heden vertaald, in een compacte musical-bewerking van Ad en Koen van Dijk, met Ryan van den Akker of Maaike Widdershoven, Rob Pelzer en Wim van den Driessche 23 nov Winterswijk De Storm; 24 nov Beverwijk Kennemer Theater; 28, 29 nov Purmerend De Purmaryn.