Real Madrid oppermachtig tegen Praag

Real Madrid is de tweede ronde van de Champions League voortvarend begonnen. Met bij vlagen oogstrelend voetbal won de Spaanse kampioen gisteren met 3-2 van Sparta Praag.

Net als aartsrivaal FC Barcelona een dag eerder tegen Liverpool (1-3) maakte Real Madrid grote indruk. Met name sterspeler Zidane, afgelopen zomer overgekomen van Juventus, maakte zijn naam en faam waar met onovertroffen voetenwerk. Sparta Praag, dit seizoen in de eerste ronde onder meer te sterk voor Feyenoord, was in feite nergens, maar kwam steeds terug in de wedstrijd. De andere wedstrijd in groep C was van een ander niveau; 0-0 tussen Panathinaikos en FC Porto.

In Praag had bij rust al een monsterscore op het bord kunnen staan in Madrileens voordeel. Roberto Carlos, Raúl, Figo en Zidane creëerden de fraaiste combinaties. Na de openingstreffer van Zidane, een wreeftrap met zijn linkervoet met een boog in de hoek, raakte de vrijgespeelde Morientes de paal.

Sparta Praag verweerde zich wel, maar leek in weinig meer op de ploeg die de laatste tien duels had gewonnen. Op aangeven van Sionko scoorde Michalik na een halfuur de gelijkmaker. Daarmee schudde hij Real wakker en na een voorzet van Salgado trof Morientes in de 36ste minuut doel. Na rust kwam Sparta opnieuw langszij, via een volley van Sionko, waarna Real nog geen twee minuten later door toedoen van opnieuw Morientes de eindstand op 2-3 bepaalde.

In groep D ging Arsenal gisteren met 2-0 onderuit in en tegen La Coruña, waar de Nederlandse spits Makaay andermaal een hoofdrol voor zich opeiste. Nadat hij zaterdag al drie keer scoorde in het competitieduel tegen Real Sociedad (3-1), nam de international gisteren in de negende minuut het eerste doelpunt voor zijn rekening. Met links schoot hij hard in.

Zestien minuten later volgde de genadeklap voor Arsenal, dat als gevolg van de vele blessures kwetsbaar was. Makaays partner in de aanval, Tristan, verraste in de 25ste minuut met een afstandsschot de weifelende doelman Wright.

In dezelfde groep werd het duel Juventus-Bayer Leverkusen afgelast wegens de aanhoudende mist in Turijn. Het zicht was amper dertig meter.