Paulo van Vliet

Debuteerde in 1998 met de roman Uitgesloten, bracht dit jaar zijn tweede boek Elite uit:

,,Ik hou van de stijl van Reve. Er wordt vaak wat lachwekkend gedaan over de religie in zijn boeken. Ik vind hem juist heel oprecht. Hij heeft een soort eigen religie ontwikkeld, met daarin symbolen die verwijzen naar het katholicisme. Reves werken zijn gebaseerd op eigen persoonlijke ervaringen, dat maakt zijn werk bijzonder. Aan de andere kant staat dat me ook wel eens tegen. Als ik twee of drie boeken van Reve heb gelezen, moet ik even wat anders gaan lezen. Op weg naar het einde en De taal der liefde lees ik elk jaar wel een keer, de boeken gaan daardoor deel uitmaken van mijn denkwijze. Hij is niet direct een inspiratiebron voor mij. Maar hij is wel een van de weinige Nederlandse excentrieke schrijvers die zo groot is geworden.''