Negatief advies over licentie voor MVV

De licentiecommissie van de KNVB heeft het bestuur van de voetbalbond het advies gegeven de licentie van de betaald voetbalorganisatie MVV in te trekken.

Een besluit daarover valt volgende week maandag, nadat ook de spelerscommissie een advies heeft gegeven. Dat zegt MVV-directeur W. van Wouw. Hij houdt er rekening mee dat de licentie wordt ingetrokken. MVV kan daartegen nog in beroep. ,,Als tegen 9 december geen verbetering is in de financiële positie, is het afgelopen'', aldus Van Wouw.

De KNVB wil niet reageren. De woordvoerder: ,,De uitlatingen van MVV zijn voor rekening van de club. Als de gemeente wilt weten hoe ons standpunt is, kunnen ze contact opnemen.''

In een poging om het betaald voetbal te redden heeft MVV gisteravond de gemeente Maastricht gevraagd een bankgarantie van drie miljoen gulden te verstrekken. Zonder die garantie krijgt de club geen lening, en zonder lening is MVV de licentie kwijt en gaat de club failliet. Dat heeft de directie van de noodlijdende club de fractievoorzitters uit de gemeenteraad voorgehouden. Hun is gevraagd binnen zes dagen een beslissing te nemen.

Een meerderheid van de raad lijkt financiële steun voor de club niet uit te sluiten. Een eerdere reddingspoging, waarbij PSV geld in MVV zou steken, mislukte vorige week. Komende dinsdag moet een besluit vallen over de gemeentelijke hulp.