Dodental WTC-aanslag daalt sterk

Het aantal doden en vermisten van de aanslagen op het World Trade Center is opnieuw naar beneden bijgesteld. Volgens de autoriteiten in New York zijn daar op 11 september vermoedelijk 3.682 mensen omgekomen. Eerder werd uitgegaan van meer dan 6.000 slachtoffers.

De sterke daling van het officiële aantal doden en vermisten komt mede doordat er verschillende lijsten bestonden, en doordat op die lijsten namen dubbel voorkwamen. Zo stonden enkele getrouwde vrouwen zowel onder hun meisjesnaam, als onder de naam van hun echtgenoot genoteerd. Ook waren enkele namen verkeerd gespeld. Tientallen buitenlanders van wie werd gedacht dat ze zich tijdens de aanslagen in het World Trade Center bevonden, zijn teruggevonden.

Het aantal doden kan volgens burgemeester Rudolph Giuliani van New York in de komende dagen nog verder dalen. Politieagenten vergelijken nu de verschillende lijsten. Volgens sommige schattingen kan het officiële dodental teruglopen tot onder de 3.000. De krant The New York Times berekende aan de hand van het aantal werknemers in de twee torens van het World Trade Center dat er niet meer dan 2.900 doden kunnen zijn.