Zwolle wil geld terug van Wärtsilä

De gemeente Zwolle dient een schadeclaim in bij motorenfabrikant Wärtsilä. Op die manier hoopt Zwolle iets terug te zien van de miljoenen guldens die zijn geïnvesteerd in de infrastructuur rondom de fabriek. Uit eerste berekeningen blijkt dat rijk, provincie en gemeenten samen zo'n 40 miljoen gulden hebben gestoken in verbreding van de toegangsweg en modernisering van een nabijgelegen haven. Als dit niet was gebeurd, was Wärtsilä al in 1997 uit Zwolle vertrokken, aldus de toenmalige bedrijfsleiding. Het bedrijf kondigde vrijdag aan de fabriek over een jaar te sluiten, waardoor 700 werknemers op straat komen te staan.

Gerectificeerd

Zwolle

In het bericht Zwolle wil geld terug van Wärtsilä (in de krant van woensdag 21 november, pagina 17) staat dat ,,rijk, provincie en gemeenten zo'n 40 miljoen gulden hebben gestoken' in de verbetering van de infrastructuur. Dat had moeten zijn: 14 miljoen.