Verkoop deel Laurus

Supermarktconcern Laurus sluit zijn discountformule Basismarkt per 1 april volgend jaar. Voor 61 van de 166 winkelpanden heeft Laurus nu kopers gevonden. De Duitse supermarktketen Lidl koopt er vijftig, het Nederlandse Blokker zes en Kruidvat vijf. Dat heeft Laurus (onder meer Edah, Konmar) vanmorgen bekendgemaakt.

Voor de overige 105 winkels van Basismarkt praat Laurus nog met een aantal kandidaten. De Basismarkt, een formule met een goedkoop en beperkt assortiment, werd vorig jaar te koop gezet omdat Laurus zich wilde beperken van acht tot één winkelformule. Dat moest de Konmar worden.

Basismarkt is de slechtst draaiende Nederlandse supermarktketen van Laurus. Een woordvoerder liet vanochtend weten dat Basismarkt dit jaar een verlies maakt van ongeveer 30 miljoen gulden.

Laurus zegt niet hoeveel de verkoop oplevert, maar wel dat de transactie positief uitwerkt op de winst in 2002. Het is de bedoeling dat de ongeveer zeshonderd medewerkers van de Basismarktwinkels overgaan naar de nieuwe eigenaren. Laurus rekent er verder op dat er ,,nog dit jaar'' een akkoord komt over de verkoop van de supermarktketen Spar met 226 winkels.