Vereniging voor dancefeesten

De organisatoren van dancefeesten in Nederland willen een gezamenlijke belangenvereniging oprichten. De plannen hiervoor zijn in een stroomversnelling geraakt nadat twee bezoekers van Evenementenhal Hemkade in Zaandam onlangs aan drugs zijn bezweken. Volgens Henk Witteveen, organisator van de Fast Forward Dance Parade in Rotterdam, zijn de plannen nog in een pril stadium. Witteveen gelooft dat er voldoende draagvlak voor de vereniging is aangezien er in de dancescene vooral landelijke regelgeving ontbreekt. Volgens Witteveen moeten er duidelijke regels komen als het gaat om verantwoordelijkheid bij drugsgebruik. Verder moeten de organisaties zich volgens hem ook gezamenlijk buigen over BTW-tarieven, de veiligheid van de bezoeker en het imago van de partyscene. Met de oprichting van de vereniging wordt volgens Dennis Luts, organisator van Dance Valley, ook een spreekbuis gecreëerd voor de overheid. Luts vindt het partyverbod dat burgemeester Vreeman van Zaanstad vorige week oplegde ,,kortzichtig''. De organisatoren denken dat het goed is als de landelijke overheid en de belangenvereniging de problemen samen aanpakken. De onduidelijkheid in de regelgeving zou vooral komen doordat de branche nog maar tien jaar bestaat.