Skybox-publiek mag wel alcohol drinken in Arena

Het publiek in de skyboxen van de Amsterdam Arena mag vanaf zondag tijdens voetbalwedstrijden van Ajax in tegenstelling tot de andere supporters wel alcohol drinken. Volgens een woordvoerster van de Amsterdamse burgemeester Cohen kleven er juridische bezwaren aan een drankverbod voor het publiek in de skyboxen. ,,De boxen moeten gezien worden als een privéruimte en daarvoor kun je niet zomaar een alcoholverbod afkondigen'', aldus de woordvoerster. Cohen wil met het verbieden van alcohol het supportersgeweld in het stadion van Ajax aanpakken. Directe aanleiding waren de rellen tijdens en na de wedstrijd Ajax-NAC van afgelopen zondag. Voor komende zondag staat de eerstvolgende thuiswedstrijd van Ajax op het programma tegen PSV. Het alcoholverbod geldt in ieder geval tot de winterstop.