Britse voetballers gaan in staking

De Engelse profvoetballers gaan staken om de nationale bond FA te dwingen een groter deel van opbrengsten uit de televisiegelden af te staan. De spelersvakbond PFA heeft voor het weekeinde van 1 en 2 december een werkonderbreking uitgeroepen. De PFA wil 5 procent van de gelden, wat neerkomt op ruim negentig miljoen gulden per jaar. De FA heeft veertig miljoen geboden. Alle wedstrijden op het hoogste niveau die het eerste weekeinde van december voor een tv-uitzending in aanmerking komen, gaan niet door. Het is de eerste staking in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Eerder deze maand spraken de spelers zich bijna unaniem uit voor staken. Van de 2290 voetballers waren 22 tegen. Ook na de dreiging van een onderbreking weigerden de clubs uit de Premier League toe te geven aan de eisen van de PFA.