Boze Jaap Stam geen lid meer van DOS Kampen

Voetballer Jaap Stam gaat het lidmaatschap van amateurclub DOS Kampen opzeggen. De verdediger van Lazio Roma, die vorige week werd beschuldigd van doping, doet dit naar aanleiding van kritiek die twee clubleden afgelopen maandag uitten in het Algemeen Dagblad. Zij verweten Stam gebrek aan loyaliteit aan zijn oude club. Zo zou de multi-miljonair nooit een extra zakcentje hebben gestort in de kas van DOS Kampen.

Stams opzegging is nog niet officieel. Voorzitter De Vries: ,,We hebben het via zijn ouders vernomen. We betreuren dit, want de mening van de twee leden is absoluut niet breed gedragen binnen de club. We zien Jaap nog steeds als een goede ambassadeur en we blijven hem steunen door dik en dun.''

Ook de ouders van Stam betreuren de gang van zaken. ,,Het is triest voor Jaap, maar ook voor de club. Een bekende voetballer is voor zijn oude club vaak belangrijk om sponsors te binden. Helaas is er nu geen sprake meer van positieve reclame'', zegt zijn vader.

Op zijn eigen website verklaart Stam nog steeds in een schok te verkeren. ,,Er is ook zo veel gebeurd de afgelopen maanden. Op het ene moment was ik gelukkig met mijn gezin in Manchester, niet veel later vind ik mezelf terug in Rome met de verdenking van doping boven mijn hoofd.'' Stam werd twee maanden geleden tot zijn ongenoegen getransfereerd van United naar Lazio. Hij had de Schotse trainer Ferguson voor het hoofd gestoten in een biografie.

Stam: ,,Eén ding weet ik heel zeker in deze zaak: ik zal vechten om mijn onschuld aan te tonen. Ik wil niet dat mijn naam, mijn hele carrière door deze affaire een smet krijgt. Mijn naam mag niet geassocieerd worden met drugs. Ik ben er trots op wat ik bereikt heb in het voetbal, maar dat zal altijd op de tweede plaats komen als ik mijn onschuld niet aantoon.''