SGP wil verbod op homoseksualiteit in het openbaar

De SGP wil een verbod op het praktiseren van homoseksualiteit in het openbaar. Dat zei partijvoorzitter W. Kolijn vanmorgen tijdens een toelichting op het nieuwe verkiezingsprogramma van de SGP. Kolijn vindt homofilie in dezelfde lijn liggen als pedofilie. ,,Over de geaardheid mag je niets zeggen, maar als je hier uiting aan geeft zou je vervolgd moeten worden wegens onzedelijk gedrag'', aldus de partijvoorzitter. De christelijke partij wil de `geestelijke dijkdoorbraak' onder zeven jaar Paars terugdraaien. De SGP wil een aantal onethische beslissingen die het paarse kabinet heeft genomen, zoals het legaliseren van het homohuwelijk, euthanasie, onderzoek en proeven met menselijke embryo's, het legaliseren van prostitutie en het ,,opgedrongen tweeverdienerschap, waardoor gezinnen onder een toenemende (financiële) druk komen te staan''.