Emmy Award voor Netwerk

De actualiteitenrubriek Netwerk heeft gisteravond in New York een prijs gewonnen voor een documentaire over Noord-Korea.

De `Internationale Emmy' in de categorie documentaire ging naar een reportage van KRO-verslaggever Peter Tetteroo waarin drie door de Koreaanse overheid aangewezen mannen een week lang met kleine camera's werden gevolgd. De beelden vormen volgens de jury een schril en zwijgend commentaar op het loflied dat zij van hun land zingen. Pas na zes jaar kreeg Netwerk in de zomer van 2000 toestemming om in Noord-Korea te filmen. De documentaire werd dat najaar als vierluik in Netwerk getoond. De prijs voor de beste `kunstdocumentaire' ging gisteren naar een programma over Miles Davis van het Britse commerciële kanaal Channel 4.

De Emmy Awards zijn een gezaghebbende prijs voor televisieproducties.