Shirts van Vitesse nog onbedrukt

Na dertien wedstrijden heeft Vitesse nog altijd geen nieuwe shirtsponsor gevonden die volgens de begroting garant moet staan voor vier miljoen gulden. Ook wacht de Arnhemse club nog steeds op het moment dat de provincie Gelderland een bedrag van zes miljoen gulden overmaakt aan Gelredome zodat de huursom van het stadion omlaag kan. Ondanks de vorig jaar teruggeschroefde begroting behoren de financiële problemen van Vitesse dus nog altijd niet tot het verleden. Volgens Vitesse-voorzitter Jos Vaessen hoeft niemand zich op dit moment ernstige zorgen te maken. ,,Er is feitelijk niets aan de hand.''

Hoe komt het dat Vitesse nog altijd geen shirtsponsor heeft weten te vinden?

Vaessen: ,,We waren zo goed als rond met een kandidaat, maar na de aanslagen van 11 september is dat uiteindelijk toch niet doorgegaan. Op dit moment zijn we met drie partijen in gesprek. We hopen dat we tussen nu en eind januari een nieuwe shirtsponsor hebben. Maar we hadden die natuurlijk het liefst gisteren al gehad.''

Waarom is de huurverlaging van Gelredome nog altijd niet geregeld?

,,Door de politieke crisis in de provincie Gelderland is het een en ander vertraagd. Maar inmiddels zijn er weer gesprekken gestart om de zaken toch zo snel mogelijk te regelen. We rekenen erop dat ook dit voor eind januari rond zal komen.''

Wat gebeurt er als Vitesse straks onverhoopt geen shirtsponsor vindt en de huurverlaging uitblijft?

,,Daar gaan we natuurlijk niet van uit. Maar als het allemaal niet mocht lukken, dan zijn er nog altijd andere financieringen mogelijk. We zullen echt geen spelers gaan verkopen. Het elftal staat er en doet het goed in de competitie. Op dit moment is er feitelijk niets aan de hand.''

Zullen de sportieve ambities van Vitesse binnenkort worden bijgesteld?

,,Nee, alsjeblieft zeg. De sportieve ambities zijn het belangrijkste van de club. Maar het is natuurlijk wel zaak dat de begroting stapsgewijs wordt bijgesteld. Daar zijn we dit jaar mee begonnen. De inkomsten en de uitgaven moeten uiteindelijk op hetzelfde niveau komen te liggen.''