Fabius vindt IMF te pessimistisch

De Franse minister van Financiën Laurent Fabius vindt de voorspellingen voor de economische groei door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor het volgende jaar ,,te pessimistisch''. Daarmee weersprak hij indirect ook de, door het IMF, voorspelde terugval van de Franse economie, waarvan de groei door Fabius nog altijd op gemiddeld 2,5 procent wordt geschat. Op dat cijfer is ook de Franse begroting voor 2002 gebaseerd. Het Internationaal Monetair Fonds gaat voor Frankrijk uit van een groei van slechts 1,3 procent. De minister zei ,,stellig'' te geloven dat de Europese economie in de tweede helft van volgend jaar een opleving zal doormaken. Volgens hem hangt de economische situatie op dit moment af van niet-economische factoren, zoals de kwestie-Afghanistan.