Vasten voor vrede

Je zou de botsing tussen culturen die de voedingsbodem is voor de misdaden van 9-11 kunnen zien als een broedertwist. Het aloude `verbeter de wereld en begin bij jezelf' zou weleens het enige antwoord op de willekeur van het terrorisme kunnen zijn. We zouden dit kunnen symboliseren door middel van de volgende concrete actie: vasten voor vrede

Vanavond begint voor islamieten de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand. Op die manier oefent men zich om gevoelens als honger, hebzucht en boosheid ondergeschikt te maken aan hogere doelen als vrede. Laten wij `westerlingen' dit jaar met de moslims mee vasten. Laten we op deze manier symboliseren dat wij inzien dat we broeders zijn met dezelfde doelen. Zo kunnen we als individuen opstaan tegen het kwaad.

    • Daniel van Domburg 's Heer Hendrikskinderen