Onderzoek boerderij Van E.

In en rond de woonboerderij van Willem van E. uit Harkstede zijn technisch rechercheurs van de Groningse regiopolitie en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut deze week dagelijks bezig met sporenonderzoek. Een politiewoordvoerder meldt dat er niet gezocht wordt naar specifieke zaken, zoals een stoffelijk overschot. ,,Doel is belastend bewijsmateriaal te vinden tegen Van E.. Uiteraard zijn we ook op zoek naar daderinformatie.''

Van E. werd maandag aangehouden op verdenking van moord op de 34-jarige Groningse prostituee Sasja Schenker in juli dit jaar. Een dag erna bekende hij de moord op Schenker en twee andere Groningse prostituees die hij in 1993 en 1995 om het leven zou hebben gebracht. Zakken met kleding van de drie slachtoffers werden in het Slochterdiep, nabij de woning van Van E., door duikers van de politie aangetroffen.

Gisteren dook het duikteam in het water van de roeibaan op zoek naar sporen. Het hele weekend en ook maandag zal er in en rond de boerderij en de schuren op het erf van de verdachte verder worden gezocht. Maandag maakte een F16 infraroodopnames van de boerderij en het land eromheen. Die moeten aantonen of er recent in de grond gegraven is.